דפים

18 באפריל 2011

מפלס פני הים


הנה גרף שמתאר את מדידות מפלס פני הים שמבוצעות על ידי לווינים. עושה רושם שיש ירידה גדולה בקצב עליית מפלס פני הים בחודשים האחרונים. לא ברור עדיין אם הירידה ממשית, או שמא הנתונים שגויים, ויש בעיה בכיול של מדידות הלויין וחישובן.
בכול אופן – עליית מפלס פני הים בשנים האחרונות היא בקצב של כ 3 מ"מ לשנה שהם כ 30 ס"מ למאה שנים – שהוא אותו קצב של מאה-מאתיים השנים האחרונות. אין בנתונים שום סימן לעליית מפלס פני הים בקצב מוגבר – שהוא נושא ההפחדה העיקרי של החממסיטים.

יעקב

3 תגובות:

  1. שלום יעקב,
    אני מחפש מידע על פרשיית קלימטגייט, שמשום מה מבחינת ויקיפדיה ויתר האתרים מהסוג הזה, איננה ראויה לסיקור.
    היות יוש לך הרבה מאמרים בנושא, ואני מתקשה למצוא איפה יש ריכוז של הנתונים והסיפור בעצמו, אשמח אם תוכל לתת לי קישור לענין.

    השבמחק
  2. שני כלי חיפוש ממולצים נמצאים באתר- שימוש בתגית "קליימטגייט" (הקלקה עליה תובלי לכל הפוסטים שסומנו בתגית הזאת.
    כלי נוסף הוא חיפוש גוגל בצג הימני העליון של האתר - תקיש את המונח ותקבל את כל הפוסטים שמזכירים אותו.

    השבמחק
  3. יותר פשוט הנה הקישור
    http://green-logic.blogspot.com/search?q=%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%98%D7%92%D7%99%D7%99%D7%98

    השבמחק

ברוכים הבאים לדיון, הנכם מתבקשים להתייחס בנימוס וכבוד הדדי על מנת לקיים דיון פורה ורציונלי, במידה וברצונכם להגיב באופן אנונימי נודה אם תבחר/י שם בדוי על מנת להקל על הדיון.