העתיד כבר הגיע לבריטניה. תם עידן החשמל הזמין תמיד, ברציפות. עידן חדש מתחיל, עידן הצנע והקיצוב בחשמל. מעתה אנו לא נוכל יותר להשתמש בחשמל, כול הזמן, מתי שאנו צריכים, לא יהיה חשמל זמין תמיד לפי דרישה. מעתה יהיה חשמל רק מתי שהרוח מתחשק לה לנשוב. מעתה יהיו הפסקות החשמל דבר שבשיגרה, כלומר – המצב הרגיל. אנו נהיה חייבים לשנות הרגלינו מקצה לקצה, וללמוד לרכז את הפעילות שלנו לפי פרקי הזמן בהם יהיה החשמל– פרקי זמן שאינם קבועים או ידועים מראש או נשלטים על ידינו, פרקי זמן שנקבעים על ידי הרוח.
הדובר הוא סטיב הולידיי, מנכ"ל הרשת הלאומית, חברת החשמל הממשלתית הבריטית, או יותר נכון – מנכ"ל רשת החשמל, אשר בבריטניה מופרדת מתחנות הכוח. הוא נשאל "כיצד נשמור על האורות שלנו" כאשר האספקה תבוא יותר מטורבינות רוח ופחות מתחנות גז, שהולך ואוזל.
"הרשת תהיה שונה בהרבה בשנת 2020 או 2030, בהשואה להיום, הרבה יותר חכמה" הוא אמר. אנו נשנה את הרגלינו, ונשתמש בחשמל כאשר הוא יהיה זמין (הרוח תנשב) ולא מתי שאנו רוצים. רשת "חכמה" היא רשת בה מונה החשמל הביתי מחובר בתקשורת מחשבים דו כיוונית למרכז הבקרה של חברת החשמל. חברת החשמל יכולה לנתק את החשמל בביתך (או לנתק חלק מהמכשירים כמו תנו או מכונת כביסה) בשליטה מרחוק, בלי לשאול את פיך. הם ינהלו את חיינו בשבילנו, בשלט-רחוק, ויועילו לאפשר לנו להשתמש בחשמל מדי פעם, לפי רצונם.
סטיב הולידיי אומר את האמת. תחנות הכוח הישנות בבריטניה, פחמיות וגרעיניות, מזדקנות ובריטניה לא מחדשת אותן. היא רק בונה טורבינות רוח. התוצאה הבלתי נמנעת – מחסור בחשמל, העתיד הוא הפסקות חשמל, קיצוב בחשמל, גנרטורים פרטיים (עם זיהום מוגבר), כמו באפריקה.
יעקב
5 תגובות:
הבה נהיה כנים עם עצמנו, ביום שבו הבית הבריטי הראשון ינותק מחשמל בגלל סיבות כאלו, תקום זעקה ציבורית כה גדולה שכל האידאלים הירוקים יושלכו הצידה, הפוליטיקאים ימהרו לרכוש מיקרו-טורבינות ובטריות גרעיניות ובא לציון גואל (ע"ע המחאה על מס הדלק במחוזותינו).
נכון, זה יהיה יותר יקר ויותר מזהם מלבנות תחנות כוח פחמיות (שלא לדבר על גז), אבל ככה לומדים - בדרך הקשה.
הבה נהיה כנים עם עצמנו, ביום שבו הבית הבריטי הראשון ינותק מחשמל בגלל סיבות כאלו, תקום זעקה ציבורית כה גדולה שכל האידאלים הירוקים יושלכו הצידה, הפוליטיקאים ימהרו לרכוש מיקרו-טורבינות ובטריות גרעיניות ובא לציון גואל (ע"ע המחאה על מס הדלק במחוזותינו).
נכון, זה יהיה יותר יקר ויותר מזהם מלבנות תחנות כוח פחמיות (שלא לדבר על גז), אבל ככה לומדים - בדרך הקשה.
אתה אופטימיסט...
אם לא בונים תחנות כוח יושבים בחושך.
לוקח מינימום 3-5 שנים לבנות תחנות כוח.
כמובן - אנשים יקנו גנרטורים ויפעילו כול אחד גנרטור פרטי על בנזין או סולר, בביתו. כמו באפריקה.
אם הייתי אופטימי הייתי מאמין שהפוליטיקאים "יתעשתו". אני פשוט ריאליסט - ההנחה שלי היא שבני אדם מסויימים יבחרו בדרך ה"ירוקה" כל עוד הם לא צריכים לשלם מחיר גבוה על כך. ניתוק מהגריד זה בהחלט מחיר גבוה.
נכון, בניית תחנת כוח זולה, אפקטיבית עם מינימום של זיהום פר קווטש דורשת זמן ותיכנון, אבל יש פתרונות זמינים אחרים - בזמן הפסקת החמל של קליפורניה, המדינה שכרה מחברה פרטית כ-100,000 מיקרו-טורבינות במיידי. זה יקר ומזהם - אבל זהו מחיר קטן לשלם מול האלטרנטיבה. ציינתי את הבטריות הגרעיניות - היום ניתן להזמין כאלו בהתראה של שבועות, אם לא ימים.
כאשר קליפורניה הייתה בבעיה היא קנתה חשמל משכנותיה. לא ניתן להתקין תחנות כוח חדשות במהירות. קליפורניה, כמו בריטניה, מעדיפה לא לבנות תחנות כוח.
במוסדות ציבור, בניינים גדולים ואצל אנשים מבוססים יש גנרטורי חירום ברמה של בניין. למשל לכול בית חולים יש גנרטורים שמספיקים לצריכה שלהם, כנ"ל במרכזי קניות, וביחוד ברשתות מזון שחייבות להפעיל מקררים. אפילו במכולת בכפר שלי שי גנרטורי חירום, למקרה של הפסקת חשמל.
הגנרטורים קיימים, מותקנים ומחוברים. צריך רק להפעיל אותם, או שהפעלתם אוטומטית עם ניתוק הזרם. הם גם יקרים לתפעול וגם מזהמים, אבל קיימים, מיידית.
בריטניה החלה לקנות חשמל מצרפת, אמנם בכמויות זעירות בינתיים, אבל ככול שעובר הזמן הם יצטרכו להגדיל את הכמויות.
פעם נאמר שאתה יכול להיות סוציאליסט טוב בתנאי שיש לך אבא עשיר שמעביר לך כסף (או מדינה סוציאליסטית אם מדינה קפיטליסטית תומכת בך).
אתה יכול להיות ירוק רק אם יש לך שכן שחור שיספק לך חשמל.
הוסף רשומת תגובה